Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Tarihi Yapılarda Koruma

Mimarlık Fakültesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi işbirliğinde, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu meslek üyeleri tarafından “Tarihi Yapılarda Koruma” konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mine BARAN yaptığı açılış konuşmasında, “Tarihi çevreler ve yapılar, kültürel zenginliğimizin en önemli yapı taşlarını oluşturmakta olup, bu zenginliğin geleceğe aktarılmasında büyük roller üstlenmişlerdir. Tarihimizin işaretleri olan bu çevre ve yapıları korumak konusunda büyük hassasiyet gösteren, Mimarlık Fakültesi ve Araştırma Merkezimiz, özellikle bu konularda yoğun çalışan ve emek veren meslek üyeleriyle ortak paydalarda buluşmayı oldukça önemsemektedir. Konferans, bu konulara dikkat çekmesi bakımından önem taşımaktadır” dedi.

Konferansta Yüksek Mimar Mihriban KARASLAN “Koruma Kurulları ve İşlevleri”, Dr. Öğretim Üyesi Evindar YEŞİLBAŞ “Tarihi Mekanların Yeniden İşlevlendirilmesi”, Yüksek Mimar Nüvit BAYAR “Kültüre Genel Bir Bakış” ve Yüksek Mimar Fatih KESGÜN ise “Geleneksel Yapılara Yeni Bakış Açısı” konularında sunum yaptı.