2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU - en

31.08.2021


DİCLE ÜNİVERSİTESİ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN

KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

1) KAYIT TARİHİ YERİ VE KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

E-Devlet Sistemindeki Kayıt Tarihleri

Yüz Yüze Kayıt Tarihleri

Adaylar, 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında e-devlet sisteminde kayıt işlemi yapacaklardır.

1-Çeşitli sebeplerle e-devlet sisteminde kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar, 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelmeleri halinde veya resmi vekili aracılığıyla kesin kayıt işlemleri gerçekleştirebileceklerdir.

2-İlçelerde bulunan Meslek Yüksekokullarımıza yerleşen öğrenciler, kayıtlarını ilgili MYO’da yapabilecekleri gibi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına da gelerek kayıt işlemini yapabilirler.

Üniversitemizde ön kayıt işlemi bulunmamaktadır.

Gerek e-devlet üzerinden kayıt yapanlardan gerekse de yüz yüze kayıt yaptıracak öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir.

İstisnai durumlar hariç adayların kayıtlarını salgından dolayı e-devlet ortamında gerçekleştirmeleri yararlı olacaktır.

Aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programına kesin kayıt işlemi yapılamaz.

Ortaöğretim kurumundan henüz mezun olamayıp Üniversitemize yerleşenler, yukarıda belirlenen tarihler arasında geçici kayıt yapabileceklerdir. Bu durumdaki öğrenciler 31 Aralık 2021 tarihine kadar ortaöğretim kurumundan mezun olmamaları halinde Üniversitemizden kayıtları silinecektir.

2) HARÇ (KATKI PAYI) VEYA ÖĞRENİM ÜCRETİ

1-Harç (Katkı Payı)

2-İkinci Öğretim Öğrenim ücreti

Açıköğretim programı da dâhil olmak üzere herhangi bir yükseköğretim programında (ikinci öğretim programları hariç) kayıtlı olan ve Üniversitemizde de normal öğretim programına yerleşen öğrenciler, yerleştikleri programın katkı payını da yatıracaklardır.

Üniversitemiz ikinci öğretim programına yerleşen ve kesin kayıt işlemi gerçekleştiren öğrenciler, öğrenime başlamaları halinde yerleştikleri programın öğrenim ücretini de yatıracaklardır.

Harç veya öğrenim ücreti, öğrenci numarası ile Türkiye Vakıflar Bankası Şube veya ATM’lerinden yatırılacaktır.

Engelli öğrenciler ile şehit veya gazi yakınları belgeleriyle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekir.

Öğrenci no öğrenmek için tıklayınız : http://obs.dicle.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

3) ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET SINAVLARI

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği: 21 Eylül 2021 Saat 13.00

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği: 21 Eylül 2021 Saat 14.00

İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Programı: 21 Eylül 2021 Saat 14.00

Muafiyet sınavları yüz yüze yapılacaktır. Gelişmelere bağlı olarak muafiyet sınavları tarihlerinde değişiklik olması durumunda yeniden belirlenip web sayfamızda ilan edilecektir.

4) BİRİNCİ SINIFTA OKUTULAN İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVI

Birinci sınıfta okutulan Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı 9 Ekim 2021 tarihinde 15.00-17.00 saatleri arasında online yapılacaktır. Sınava girecek öğrencilerimiz takip edebilirler. Öğrencilerden herhangi bir başvuru alınmayacaktır.

5) DERS MUAFİYET TALEBİ

Daha evvel herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başardıkları derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler, en geç 17 Eylül 2021 tarihine kadar, muafiyet başvuru formu ve transkript ile kayıt yaptırdığı akademik birime elden, posta veya kargo ile başvuru yapması halinde, muafiyet ve intibak işlemi değerlendirilmeye alınacaktır.

Başvuru Formu için tıklayınız:

http://services.dicle.edu.tr/dss/Documents/ee0192f7-643d-48af-a919-793c1657262d.docx

6) DERS KAYDI

Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, güz yarıyılında ders kaydı yapmak zorunda değillerdir. Yeni öğrencilerimizin ders kayıt işlemi ilgili birimler tarafından yapılacaktır. Ancak, bahar döneminden itibaren ders kayıt işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yapılacaktır.

7) DERSLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ

Üniversitemizde eğitim-öğretim 27 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır.

8) KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURT-BURS BAŞVURULARI

Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurt-kredi veya burs imkânlarından yararlanmak isteyen öğrencilerimiz https://kygm.gsb.gov.tr/ adresini takip etmeleri gerekir.