Tarımda Su Tasarrufu ve Verimlilik Çalıştayı - en


27.10.2022


Tarımsal sulamanın etkinleştirilmesi, çevre dostu sulamanın yaygınlaştırılması ve tarımsal üretim tekniklerinin bir numaralı uygulayıcıları olan üreticilerin bilinçli olarak üretim yapabilmesi amacıyla "Tarımda Su Tasarruflu Su Kullanma Eğitim Ve Yayım Programı" kapsamında "Tarımda Su Tasarrufu ve Verimlilik Çalıştayı" 25 Ekim 2022 tarihinde Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlendi.

Moderatörlüğünü Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Neşe Üzen'in üstlendiği çalıştayda; DSİ 10. Bölge Müdürlüğünden Şube Müdürü M. Yaşar Ceylan; Kuraklık ve Alınan Önlemleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden M.Şahin Elçi; Tarımsal Sulama Yöntemleri, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünden Doç. Dr. Neşe Üzen; Basınçlı Sulama Sistemlerinde Sulama Suyu Kalitesi, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Özlem Avşar; Pamukta Suyun Etkin Kullanımı,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Murat Türker; Sulama Sistemlerine Yönelik Destekleri konuları anlatıldı.

Çalıştaya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli, Dicle Üniversitesi Ziraat Fak. Dekan V.  Doç. Dr. Neşe Üzen, DSİ Şube Müdürü M.Yaşar Ceylan, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Mustafa Korkutan, Mehmet Şefik Türker, Şube ve İlçe Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile teknik personel ve üreticiler katıldı.                    

Çalıştay sonunda üretici, Üniversite ve Bakanlık arasında bilgi alışverişi yapılmıştır.