DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ VE TARLA GÜNÜ - en


16.05.2022


Dicle Üniversitesi ve GAP UTAEM’in ev sahipliğinde düzenlenen ve Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ziraat Odaları Başkanlığı’nın da katkılarıyla düzenlenen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ve Tarla Günü etkinliği birlikte kutlandı. Ayrıca bu etkinliğe, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Diyarbakır’daki çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra Bulgaristan, Moğolistan ve Azerbaycan’dan üç Bilim insanı da dinleyici olarak katıldılar.

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Folklor ekibi ve Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü müzik korosunun gösterilerinden sonra bu etkinliğin anlam ve önemini, amaçları ve çiftçilere yapabileceği katkılar bağlamında Protokol konuşmaları yapıldı. Daha sonra tarımsal alandaki konu uzmanları tarafından deneme alanlarında yaptıkları çalışmalar hakkında etkinliğe katılanlara çeşitli bilgiler verdiler.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Mühendisliği Bölümü ve Tarım Orman il Müdürlüğü’ne ait Dron’ların etkinliğin gerçekleştiği Tarla Deneme alanları üzerindeki uçuşları oldukça dikkat çekici ve heyecan vericiydi. Çeşitli firmalara ait Traktör ve Biçerdöverlerin sergilenmesi katılımcılar arasında büyük takdir topladı. Fotoğraf çekimlerinden sonra etkinlik sona erdi.