DİCLE ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM UYGULAMA İLKELERİ

17.01.2022

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

EĞİTİM-ÖĞRETİM UYGULAMA İLKELERİ

1.     2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetleri yüz yüze yapılacaktır, salgının seyrine bağlı olarak eğitim yöntemi güncellenebilecektir. Ancak, akademik birimlerimiz ilgili dönemdeki derslerin en fazla % 40’ına kadar olan kısmını online veya hibrit olacak şekilde okutabileceklerdir.

2.     Ortak zorunlu dersler (Yabancı Dil, Türk Dili ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi) dönem boyunca online olarak okutulacak ve bu derslere ait tüm sınavlar da online olarak yapılacaktır.

3.     Üniversite Ortak Seçmeli Ders Havuzu’ndaki seçmeli dersler ile bölüm/programın ders müfredatlarında yer alan seçmeli derslerin dönem boyunca uygulanma şekli ise dersin sorumlu öğretim elemanının da görüşü alınarak ilgili kurullar tarafından kararlaştırılacak ve dönem boyunca devam edecektir.

4.     Online olarak yapılacak ortak zorunlu dersler ve yüz yüze yapılacak derslerin ders süreleri 35 dakika, ders araları ise 10 dakika olarak belirlenecektir.

5.     Ara sınavların süresi iki hafta olarak belirlenecek ve yüz yüze yapılacaktır, ara sınavların yapılacağı tarihlerde de dersler online olarak devam edecektir.

6.     Online veya yüz yüze yapılacak teorik derslerde devam zorunluluğu, ilgili akademik birimler tarafından kararlaştırılacaktır, uygulamalı derslerde ise ilgili yönetmeliklerde belirtilen devam koşulu aranacaktır.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ