2021 – 2022 AKADEMİK YILI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

21.09.2021


2021 – 2022 AKADEMİK YILI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

(2020 Sözleşme Dönemi)

 

2021-2022 akademik yılı içinde Erasmus+ Programı kapsamında yurt dışında staj yapmak isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Staj Hareketliliği Programı başvuruları, 22 Eylül 2021 - 22 Ekim 2021 tarihleri arasında alınacaktır. 

Başvuru koşulları:

 

1-Programa tam zamanlı tüm öğrencilerimiz başvurabilir.

 

2-Programdan yararlanabilmek için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel not ortalamalarının (transkript notları) 100 üzerinden en az 58yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 100 üzerinden 65 olmalıdır.

 

3-Programdan yararlanabilmek için öğrencilerimizin en az B1 yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekir (Başvuran adayların, B1 düzeyinde yapılacak olan dil sınavlarından 60 puan barajını geçmeleri gerekmektedir. İngilizce Öğretmenliği Bölümü için bu baraj 80 puandır).

 

4-Başvuru tarihi itibariyle YDS, YÖKDİL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş sınavlardan 60 ve üstü puan almış öğrenciler de başvuruda bulunabilirler (İngilizce Öğretmenliği Bölümü için 80 puan). Bu tür sınavlardan puan beyan eden kişilerin de yazılı sınava girme hakları vardır. Söz konusu öğrencilerin almış oldukları puanlar, yazılı sınava sayılacak ancak bu öğrencilerin de sözlü sınava girmeleri zorunludur.



5-Erasmus Staj Hareketliliği için 35 kişilik kontenjan yer almaktadır. Öğrencilerimizin başvurularına ve bütçe durumuna göre kontenjan sayıları değişebilir.



6-Başvurular erasmusbasvuru@dicle.edu.tr adresine çevrimiçi olarak yapılacak olup, başvuru formu duyuru ekinde yer almaktadır. 

Elden belge teslim alınmamaktadır.

 

ÖNEMLİ NOT: erasmusbasvuru@dicle.edu.tr  adresine gelmeyen başvurular geçersiz sayılacaktır. Bu adres sadece başvurular için kullanılmaktadır. Sorularınızı ve taleplerinizi erasmus@dicle.edu.tr adresine gönderiniz. Islak imzalı olmayan ve bilgisayar ortamında doldurulmayan belgeler geçersiz sayılacaktır. Başvuru teyidi ve e-posta dönüşleri bir hafta sürebilmektedir. 


Başvuru Belgeleri:

1.       Başvuru Formu (Duyuru ekinden temin edilebilir)

2.       Transkript (Güncel tarihli, öğrenci işlerinden onaylı)

 

Üniversitemizin eğitime çevrimiçi devam etmesi durumunda sınavlar çevrimiçi, şekilde yapılacak olup yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda sınavlar yüz yüze yapılacaktır. Sınav tarihleri ve sınavın yapılma yöntemi başvurular bittikten sonra sayfamızdan ilan edilecektir.

 

Yapılacak başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

 

 

 

 

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma  

+10 puan

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme ( öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

 

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

 

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (belgelenmesi kaydıyla)  

 

+10 puan

 

 

Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş, fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen, gerçekleştirilmediği her faaliyet için -10 puan azaltma uygulanır. Başvuru formunun imza dışında kalan bölümlerinin bilgisayar ortamında hazırlanması ve fotoğrafların önceden yapıştırılmış olması gerekmektedir. Başvuru belgeleri çıktı alındıktan sonra ISLAK İMZA ile imzalanması ve taranarak ekte gönderilmesi gerekmektedir. 


Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir. Staj hareketliliğin süresi 2 aydan az 12 aydan çok olamaz. Hareketliliğe iki aydan fazla kalan adayların hibelendirme durumu Erasmus Koordinatörlüğünce bütçe durumuna göre daha sonra belirlenecektir.

Aylık hibe miktarları:

Hayat Pahallılığına Göre Ülke Türleri

Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenim Hibesi (€)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri

 

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

600

3. Grup Program Ülkeleri

 

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Sırbistan

400

 

 

 

 

 

 
















Fotoğraf Galerisi



Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
Örnek kabul mektubuİndir
Staj hareketliliği ön başvuru formuİndir