Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Etkinlikler/Personel ve Öğrencilere Yeterli ve Dengeli Beslenme Konusunda Seminer

PERSONEL VE ÖĞRENCİLERE “YETERLİ VE DENGELİ BESLENME” KONUSUNDA SEMİNER

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Diyarbakır Meslek Yüksekokulu personellerine ve öğrencilerine “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konusunda seminer verildi.

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Diyetisyen Sabri ATEŞMAN, beslenmenin sağlığı korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek için yapılan bir eylem olduğunu belirterek, yeterli ve yetersiz beslenme konusunda bilgiler verdi.

ATEŞMAN, haftada iki kez balık yemenin önemine vurgu yaparak, yetersiz ve dengesiz beslenmenin başında bebek ve çocukların geldiğini dile getirdi.

Haftada 1-2 kez kırmızı ve beyaz et tüketmenin, tuz tüketiminin ise düşürülmesi gerektiğini anlatan ATEŞMAN, diyabet olanların nasıl beslenmesi gerektiği konusunda deneyimlerini paylaştı.

Yeterli ve Dengeli Beslenme
Resim
Resim
Resim
Resim
Bağlantılar Süreli Yayınlar
© 2012-2015 Dicle Üniversitesi.