Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Tarihçe
1976–1977 Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulan Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, 20 Temmuz 1982 tarihinde Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır.Okulumuz, 1985–2002 yılları arasında Üniversite kampüsünde tek katlı barakalarda eğitim-öğretim verirken, 2002 tarihinde Mühendislik Mimarlık Fakültesinin 4. Bloğuna taşınmıştır.      Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 öğretim yılında Diyarbakır Meslek Yüksekokulunun üç meslek yüksekokuluna ayrılması sonucu ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuz  şu an 12 bölüm ve 20 programla birinci ve ikinci öğretim olarak 46 öğretim elemanı ve 2524 öğrencisi ile öğretimine devam etmektedir.2016 yılı itibari  ile 12 bölüm ve 2524 öğrenci  ile  12’si II. Öğretim olmak  üzere toplam 20 program ile eğitim-öğretimine devam eden yüksekokulumuz idari ve akademik yapısını güçlendirerek her geçen yıl daha da büyüyerek gelişimini sürdürmektedir.Yüksekokulumuz bölümlerinde güçlü  araştırma altyapısı ve eğitim kalitesi amaçlanmaktadır. Yeni ve modern teknolojik açılımlara öncülük eden çalışmalar sürekli olarak sürdürülmektedir. Yüksekokulumuz laboratuarlarının alt yapısının sürekli yenilikleri takip etme gayretinde olması, bilimsel ve araştırmaya yönelik uluslararası standardı yakalama politikamızın sonucudur.    Yüksekokulumuz öğretim elemanlarının Internet erişimi ve bilgisayarları bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda öğrenci ve akademisyenlerimize hizmet vermek amacıyla 36 adet modern sınıf, 6’ sı bilgisayar laboratuarı olmak üzere 18 adet labaratuvar mevcuttur. Ayrıca Yüksekokulumuzda 14 Atölye, 3 adet Anfi, 1 Adet konferans salonu mevcuttur. Eğitim- Öğretimde çağdaş teknolojinin getirdiği olanakların kullanımı ve takibi bir zorunluluktur. Derslerde ve bölüm etkinliklerinde kullanılmak üzere, Müdürlüğümüz tarafından sınıf ve laboratuarların tamamına projeksiyon takılması sağlanmıştır.