Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Etkinlikler/2018 Mezuniyet Töreni

Sayın

Meslektaşlarım, İdari personelimiz, öğrencilerimizin değerli aileleri, Sevgili öğrencilerimiz

2017-2018 öğretim yılı Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Meslek Yüksekokulumuzun bu anlamlı gününde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimizi bilmenizi isteriz.

Yoğun bir eğitim ve öğretim sezonunun finalini birlikte yapmaktayız. Sonuçların iyi olması tüm çaba ve zahmetlere değmektedir. Eğitim ve öğretim faaliyetleri sabır ve meşakkatli çabalardır. Toplumların geleceği eğitimdeki başarılarıyla doğrudan ilişkilidir. Eğitim geleceğe yapılan en doğru yatırımdır. Günümüzde dünyanın gelişmiş ülkeleri eğitimde de başarılı ülkelerdir.

1950 li yıllarda ülkemizle aynı durumda olan hatta daha geride olan Güney Kore örnek olarak verilebilir.  Fen Bilimlerine, eğitime gereken önemi vermişlerdir. Bugün dünyada çeşitli alanlarda başarılara ulaşmış Güney Kore’yi hepimiz biliyoruz.

Ülkemiz daha iyisini yapabilir. Cumhuriyetimiz nice başarıları gerçekleştirmiştir.

Sevgili öğrenciler eğitiminizi tamamlamanız dolayısıyla tebrik ediyoruz, mezuniyetinizi kutluyoruz. Bu eğitim dönemi yaşamınızın belirli bir kısmını kapsar. Başarılı olmak için eğitim ömür boyunca sürmektedir. Bireysel olarak kendimizi her alanda geliştirmek zorundayız. Bireyleri başarılı toplumlarda kalkınma daha fazladır. Başarılarınız toplumun daha iyi seviyelere çıkmasını sağlayacaktır. Ülke olarak hedefimiz, toplumsal değerlerini benimsemiş aydın gençler sahip olmaktır.

Değerli ailelerimiz, öğrencilerimizin başarıları sizlerin özverileriyle gerçekleşmiştir. Gençlerinizle ne kadar övünseniz yeridir. Gençlerimiz sizlerin emeklerine layık olmak için çaba sarf etmeye devam edecektir. Onlar geleceğimizdir.

Meslek Yüksek Okulumuzun değerli öğretim elemanları, program ve bölüm başkanları çabalarınız takdire şayandır. Öğrencilerimizin mesleki ve bireysel başarıları sizin eserinizdir. Üniversitemizin, Meslek Yüksek Okulumuzun daha iyi seviyelere ulaşması özverili çalışmalarınızla gerçekleşmiştir. Akademik ve idari çalışmalarınız başarıların temelini oluşturmuştur. Sayın meslektaşlarım sizlere ne kadar teşekkür edilse azdır.

Eğitim ve öğretim çalışmalarımıza Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksek Okulu ve Tarım Meslek Yüksek Okulundan Profesör, Doçent ve Dr Öğretim Üye ve Görevlileri destek vermiştir. Onlara huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyoruz. Yanımızda oldukları için müteşekkiriz.

Meslek Yüksek Okulumuzun kıymetli idari personeli, fedakâr çalışmalarınız işlerimizin temiz ve düzgün gerçekleşmesini sağlamıştır. Sizlere teşekkür ederiz.

Sayın Müdür Yardımcılarımız ile Yüksek Okul Sekreterimize ve daha iyi eğitim verme ideallerimizi paylaşan Rektörlüğümüze teşekkür ediyoruz.

Yeni Bölüm ve program açma ile daha kaliteli eğitim verme çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Saygı ve sevgilerimizle.

Prof. Dr. Ahmet KILIÇ