Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2019 YENİ NESİL KARİYER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI KONFERANSI

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Anadolu El Sanatları Topluluğu tarafından organize edilen “Yeni Nesil Kariyer ve Sürdürülebilir Başarı” adlı konferans Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Danışmanı Barış SANLI, İş Kadını Nadire İÇKALE, TRT Bölge Müdürü Hamit YAZ, Sinema Oyuncusu Bahtiyar ENGİN, Sosyolog Tanzer POLAT, iş adamı Mehmet SAMSA, Hilton Garden Inn Müdürü Selda ÇİÇEK, Anadolu El Sanatları Topluluğu Eğitmeni Nuray HATTAPOĞLU, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı program İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Grup ENTRİKA’nın türkü dinletisi ile devam eden programda Anadolu El Sanatları Topluluğu ve konferans düzenleme üyelerinden Yusuf ARIKAN, program hakkında bilgi verdi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL ise yaptığı konuşmada mesleki ve yönetici hayatında karşılaştığı sorunlar, Kadın ve Doğum Uzmanı olmasındaki başarı ve faktörler ve kariyer öyküsünden kesitler aktardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Danışmanı Barış SANLI ise mesleki alanda başarı için gerekli olan faktörleri “oku, çalış ve inan” ilkesi ile başarının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İş Kadını Nadire İÇKALE, TRT Bölge Müdürü Hamit YAZ, Sinema Oyuncusu Bahtiyar ENGİN, Sosyolog Tanzer POLAT, iş adamı Mehmet SAMSA ve Hilton Garden Inn Müdürü Selda ÇİÇEK ise kariyer öykülerini ve başarı için uygulanması gereken metodları öğrencilerle paylaştı. Plaket takdimi ile devam eden programda Mehmet ATLI da mini bir konser verdi.