Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
2019 STRESLE BAŞA ÇIKARAK MUTLU OLMANIN YOLLARI

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel ve İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü tarafından Psikolog Dilay SÜLOĞLU’nun katılımıyla “ Stres mi Mutluluk mu?” adlı bir seminer verildi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde öğrenci ve personellerin katılımıyla gerçekleşen seminerde stresle başa çıkmanın yolları aktarıldı.

SÜLOĞLU, “Mutluluk hissi, enteresan bir süreç. Hepimiz onun peşinden koşar durur ve bir şekilde tespit etmeye çalışırız. Sanırım, aradığımız şeyin nerede olduğunu biliyorsak, işler biraz daha kolay olabiliyor. Bizde onun nerede olduğunu, nelerin bizi sabote ettiğini konuşacağız” diyerek öfke ve stresin hayatın bir parçası olduğunu ancak bununla baş etmenin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Psikolog Dilay SÜLOĞLU, öfkenin kontrol edilmemesi halinde yıkıcı sonuçlar doğurabileceğinin de altını çizerek insanoğlunun hayatta her zorlukla karşılaşabileceğini, kontrolü kaybetmeyerek risklerden kurtulmak ve kaliteli yaşamak için kendimizi ve insan psikolojisini iyi tanımanın önemli olduğunu belirtti.