Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sevgili Öğrenciler

Ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olan Dicle Üniversitesi’nde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı 18 Eylül 2017 tarihi itibarıyla akademik eğitim başlamış bulunmaktadır. D.Ü. Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu kazanarak aramıza katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Mevcut öğrencilerimiz ile birlikte başarılı bir akademik dönem geçirmek akademik ve idari personelimizin amacıdır.

Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülkemiz hedeflerindendir. Ülkemizin kalkınmasında eğitimin en önemli husus olduğu aşikârdır. Yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Bunu karşılamak üzere Üniversitemiz önemli bir yere sahiptir. Meslek Yüksek Okulumuz ülkemizin ve bölgemizin ihtiyacı olan bilgili tekniker ihtiyacını karşılama gayreti içindedir. Mevcut atölye ve uygulama alanlarımızda öğrencilerimizin mesleki donanıma vakıf olarak mezun edilme çabası sürmektedir. Mevcut atölyelerimizin, uygulama alanlarımızın modern araç ve gereçlerle sürekli takviye edilmesi hedefimiz, aralıksız devam etmektedir.

Akademik personelimiz çağdaş teknolojiyle öğrencilerimizi yetiştirmeyi sürdürmektedir. Ayrıca akademik çalışmalarıyla bilim dünyasına katkı sunmaktadırlar. Akademik personel sayısının artırılması idealimiz Rektörlüğümüz tarafından da paylaşılmaktadır.

Meslek Yüksek Okulumuz sosyal faaliyet ve sosyal imkân konusunda öğrencilerimize hizmet etmektedir. Bu yöndeki çalışmalarımız artırılarak sürdürülmeye devam edecektir.

Prof. Dr. Ahmet KILIÇ

Müdür V.

"Küresel İklim Değişikliği, Temiz ve Alternatif Enerji, Enerji Verimliliği" Paneli ve Belgesel Film Gösterimi Yapılacaktır.
13.10.2017
**************************************** 2017 -2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programı
14.09.2017
**************************************** Yaz Döneminde Alınan Derslerden Tek Derse Kalan Öğrencilerimiz Hakkında