Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
PROGRAM BAŞKANI
               
                       
  ÖĞR. GÖR. DR. ABDULKERİM HATİPOĞLU              
                       
AKADEMİK PERSONEL
               
                       
                 
                       
                       
                       
PROGRAM DANIŞMANI
               
                       
  ÖĞR. GÖR. DR. ABDULKERİM HATİPOĞLU              
                       
STAJ DANIŞMANI
               
                       
  ÖĞR. GÖR. DR. ABDULKERİM HATİPOĞLU              
                       
PROGRAM TANITIMI
               
                       
  Yaşam için vazgeçilmez bir besin maddesi olan sütün, taze, hijyenik ve istenen tat-aroma özellikleri ile tüketiciye ulaştırılabilmesi önemlidir. Bu amaca hizmet eden Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı, öğrencilere süt ürünlerinin işlenmesi, süt ve süt ürünlerinde kalite kontrol faaliyetleri, süt işletmelerinin kurulması ve organize edilmesi, süt yan ürünlerinin değerlendirilmesi, mikrobiyoloji, hijyen ve sanitasyon gibi konularda yeterli eğitimi verecek şekilde düzenlenmiştir.  
   
   
   
   
                       
MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI
               
                       
  ▪ Başta süt işletmeleri olmak üzere gıda üretimi yapan işletmelerde istihdam edilebilmektedir.  
  ▪ Kamuda görev alabilmektedirler.              
  ▪ Kendileri işyeri açıp faaliyet gösterebilmektedirler.          
                       
DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER
               
                       
  ▪ Gıda Mühendisliği                  
  ▪ Beslenme ve Diyetetik                
  ▪ Süt Teknolojisi                  
  ▪ Kimya                    
                       
Bağlantılar Süreli Yayınlar
© 2012-2015 Dicle Üniversitesi.