Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu
Program Başkanı Yrd.Doç.Dr. Musa BÜYÜK
Program Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Musa BÜYÜK
Staj Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Musa BÜYÜK
Program Tanıtımı Dünyada ve ülkemizde hızlı gelişme gösteren organik tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda var olan bilgi birikimi ile teknolojilerin karşılanması konusunda donanımlı teknik elemanlar yetiştirmektir.
Mezuniyet Sonrası İş İmkankları
Öğrencilerin mezuniyet ünvanı ‘Organik Tarım Teknikeri’dir. Organik Tarım Teknikerleri; Organik tarım işletmelerinde, Kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında, Örtü altı sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliği yapılabilen firmalarda, Fide ve fidan üretim tesislerinde, Tohum üretim işletmelerinde, Topraksız tarım işletmelerinde istihdam olanaklarına sahiptir. Bu anlamda ayrıca, ,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda, Üniversitelerde de geniş iş olanaklarına sahiptirler. Özellikle organik gıda işleyen işletmelerde de çalışma olanakları vardır.

Dikey Geçiş Yapılabilecek

Bölümler

Öğrencilerimiz, belirli koşulları ve başarı düzeyini tutturduklarında diğer üniversitelerdeki Organik Tarım programlarına yatay geçiş yapabilirler. Dikey geçiş ise merkezi sınav yolu ile ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Ziraat Fakültelerinin dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptırılabilen bölümleri; Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümlerine dikey geçiş yapılabilir.