Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu
GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
PROGRAM BAŞKANI
               
                       
  ÖĞR. GÖR. ERKAN TOPEL              
                       
AKADEMİK PERSONEL
               
                       
  DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖMER FARUK YEŞİL              
  ÖĞR. GÖR. ERKAN TOPEL                
                       
PROGRAM DANIŞMANI
               
                       
  ÖĞR. GÖR. ERKAN TOPEL              
                       
STAJ DANIŞMANI
               
                       
  ÖĞR. GÖR. ERKAN TOPEL              
                       
PROGRAM TANITIMI
               
                       
  Gıda Teknolojisi Programı, tarladan sofraya gelinceye kadar taze, hijyenik ve tüketici isteğine uygun kalitede gıda maddelerinin üretimi, kalite kontrolü, taşınması, depolanması ve tüketime sunulmasında görev alabilecek ara eleman yetiştirmektedir. Bu program, gıda hammaddesi işleyen işletmelerde, üretim ve kalite kontrol idaresinde yöneticilere yardımcı olacak, kendi adına işyeri açıp çalıştırabilecek uzman kişiler yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık bir yükseköğretim programıdır.  
   
   
   
   
                       
MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI
               
                       
  ▪ Gıda üretimi yapan işletmelerde istihdam alanı bulmaktadırlar.        
  ▪ Kamuda görev alabilmektedirler.              
  ▪ Kendileri işyeri açıp faaliyet gösterebilmektedirler.          
                       
DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER
               
                       
  ▪ Gıda Mühendisliği                  
  ▪ Bitki Korumaa                  
  ▪ Beslenme ve Diyetetik                
  ▪ Tarımsal Biyoteknoloji                
  ▪ Kimya                    
                       
Bağlantılar Süreli Yayınlar
© 2012-2015 Dicle Üniversitesi.