Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu
Öğr. Gör. Dr. Medet KORKUNÇ
Öğr. Gör. Miyeser VURAL YİĞİT
Programın Tanıtımı
Program kapsamında öğrencilere; sebzecilik, meyvecilik, bağcılık, mantar yetiştiriciliği ve süs bitkileri yetiştiriciliği alanlarında teorik ve pratik bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak.
Program Misyon,Vizyon ve Temel Değerleri
Misyon: Bahçe Tarımı Programında öğrencilere meyvecilik, sebzecilik, bağcılık, süs bitkileri, kültür mantarı yetiştiriciliği ve örtüaltı sebze üretimi alanlarında yetiştiricilik, verim ve kaliteyi arttırma, hastalık ve zararlılarla mücadele, kültürel işlemler, hasat depolama, pazarlama konularında teorik ve pratik eğitim vermek.
Vizyon: Sebzecilik, meyvecilik, bağcılık, süs bitkileri yetiştiriciliği ve mantar yetiştiriciliği alanlarında uzman teknik eleman yetiştiren ve gelişmiş tarım uygulamaları konusunda öncü bir eğitim kurumu olmak.
Mezun Olanların Aldığı Diploma Ön Lisans Diploması
Kazandığı Ünvan Ziraat Teknikeri
Mezun Olanları Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları
Kamu kurumlarında (Belediyeler, DSİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vb.) özel sektöre ait fidanlıklarda, seralarda, kültür mantar yetiştiren, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiren firmalarda, peyzaj düzenleme çalışmalarında bulunan yerlerde çalışabilirler
Meslekte İlerleme DGS
DGS sınavına girerek Ziraat Fakültelerinin “Bahçe Bitkileri”, “Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlama”, “Bitki Koruma”, “Tarla Bitkileri”, “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri” ve “Toprak Bilimi ve Bitki Besleme” bölümlerine geçiş yapabilir.
Açıköğretim  vb Lisans Tamamlama Olanakları
Açık öğretim fakültelerinin “İşletme” , “Uluslararası İlişkiler”, Kamu Yönetimi”, “Maliye”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”, Konaklama İşletmeciliği” ve “İktisat” bölümlerine fark derslerini alarak kayıt yaptırabilirler.
Puan Türü YGS-6
Kontenjan 40