Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Program Danışmanı

Staj Danışmanı

Program Tanıtımı

Turizm Sektöründe yaşanan hızlı değişim vegelişimler kalifiye eleman ihtiyacına olan talebi her gecen gün biraz dahaarttırmaktadır. Bu bağlamda sektörün ihtiyacına cevap vermek adına Turizm veOtel işletmeciliği programı uygun nitelikte eleman yetiştirilmesi veyetiştirilen elemanların da sektörde istihdam edilmesini sağlayacak olan dörtyarıyıllık (2 Yıllık) bir yükseköğretim programıdır. Turizm ve Otelİşletmeciliği alanında teorik, pratik anlamda bilgi ve beceriye sahip olarakmezun olan öğrenciler "Turizm Meslek Elemanı" unvanını almaktadırlar.Mezun meslek elemanları otel, tatil köyü motel, pansiyon, apart otel gibi resmive özel konaklama tesislerinde, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği gibiturizm ve seyahat işletmelerinde istihdam edilmektedirler. Programda ağırlıklıolarak Önbüro Hizmetleri, Kat Hizmetleri gibi mesleki dersler ile birliktesektöre yönelik; Yabancı Dil, Bilgisayar, Önbüro Otomasyonu, Genel Turizm,Turizm Pazarlaması, Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acentacılığı, TurizmCoğrafyası, İşletme Yönetimi, Turizm Mevzuatı, Konuk İletişimi, Yiyecek-İçecekHizmetleri, konularında öğrencileri turizm endüstrisine hazırlayan derslersunulmaktadır. Programın bir parçası olarak yaz aylarında 30 iş günüsektörlerde staj yapılmaktadır.

DikeyGeçiş Yapılabilecek

Bölümlüden mezun olan öğrencilerimizmesleklerinde ilerlemek için DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavına girerek başarılıoldukları takdirde 4 yıllık Lisan tamamlama eğitimi alabilmektedirler. Lisanstamamlama için mezun öğrencilerimizin girebileceği programlar şunlardır;İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği,Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Turist Rehberliği, Turizm İşletmeciliği,Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm veOtelcilik, Turizm ve Rehberlik Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz Açık öğretimFakültesi, İktisat ve İşletme bölümlerinin 3. sınıfından başlayarak daöğrenimlerine devam edebileceklerdir.

Mezuniyet Sonrası İşİmkanları

Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; Seyahat Acenteleri. Yiyecek-İçecekİşletmeleri, Termal Turizm Merkezleri, Tur Operatörlüğü İşletmeleri,Kongre-Konferans Merkezleri, Marina İşletmeciliği, Hava Yolları Ve CharterŞirketleri, Denizcilik Ve Kurvaziyer İşletmeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı