Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Aşçılık

Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Programı

Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Hasan YAVUZ

Program Başkanı

Öğr. Gör. Hasan YAVUZ

Program Danışmanı

1 Sınıf Program Danışmanı

2. Sınıf Program Danışmanı

Öğr. Gör.

Öğr. Gör.

Akademik Kadro

Hakkında

Öğr. Gör. Hasan YAVUZ

bilgi

Program Tanıtımı

 

Gelişen turizm sektöründe geniş bir istihdam olanağı sağlayan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilmiştir. Restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme yapılan kurumlar ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmeler de hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak ürünlerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanlarıdır. Yiyecek içecek hizmetleri, hızlı gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli istihdam alanlarından biri hâline gelmiştir. Bu alanda; serbest piyasa rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, dünya standartlarında bu tür işletmeleri yönetme becerisine sahip Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hizmet sektörü yani otel, restoran vb. işletmelerin sayı ve nitelikleri artış gösterecektir. Bu nedenle Mutfak ve Servis Elemanlığı dallarında 4 ve 5. seviyelerde meslek elemanına ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca sektörün hizmet sektörü olması ve emek yoğun olması nedeniyle istihdamda küçülme öngörülmemekte, tam tersine her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı artmaktadır.

 

Mezuniyet Sonrası İş İmkânları

 

Mezunların yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Fakülteler

 

Aile ve tüketici bilimleri, Beslenme ve diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve mutfak sanatları

Ve Mutfak sanatları ve yönetimi gibi bölümleri tercih edebilirler.


 

1

2

3

4

5

6

Bölümün Ders İçerikleri indirmek için tıklayın
Bağlantılar Süreli Yayınlar
© 2012-2015 Dicle Üniversitesi.