Bismil Meslek Yüksekokulu
Şarap Üretim Teknolojisi

ŞARAP ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Programın Amacı: Dünya’da bağcılık yönünden önemlipotansiyele sahip olan ülkemizde gelişmekte olan şarapçılık ve bağcılıksektöründe sağlanan hızlı gelişmelerle ihtiyaç duyulan teknik eleman ihtiyacınıkarşılamaktır. Programın temel amacı, bağcılık ve şarap teknolojisi alanındageniş kapsamlı teorik ve uygulamalı eğitim verilerek donanımlı teknik elemanlaryetiştirmektir.

Programımız 30 kontenjanasahiptir. İki yıllık eğitim süresince Şarap Üretim Teknolojisi programında modernbağcılığın gereği olan bağ tesis teknikleri, sağlıklı fidan ve bağ üretimiteknikleri ve şarap üretim teknikleri konularında teorik ve pratik olarakeğitim verilmektedir.

Gereken Nitelikler: Bu programda eğitim görmekisteyenlerin;

1. Doğayı seven, arazi çalışmalarına ilgi duyan,
  2. Araştırma kabiliyeti yüksek,
  3. Bağcılık ve şarap üretim teknolojisi alanı konularına ilgi duyan,
  4. Çevre ve insan ilişkileri iyi,
  5. Alet ve ekipman kullanmaya yatkın,
  6. Bilgi ve tecrübesini pratikte uygulama becerisi yüksek kişiler olmaları tercih edilir.

MezunlarınKazandığı Diploma ve Unvan: Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Programı’ndan ndan mezun olan öğrencilere “önlisans diploması” verilir. Mezunlar,tarım teknikerinin tüm yetkilerine sahiptir.

Mezunların Çalışma Alanları:Öğrencilerimiz bu süre sonunda alacakları şarap üretim teknolojisi ve bağcılıkteknikeri unvanı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Tarım İl ve İlçeMüdürlükleri ile Araştırma Enstitülerinde, Şarap Fabrikalarında, Bağcılık veŞarapçılık konusunda özel sektör kuruluşlarında, Zirai İlaç Firmaları, GübreFirmaları vb. kuruluşlarda iş imkanı bulabilirler.

Meslekte İlerleme Olanakları: İki yıllık eğitimsonunda yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Gıda Mühendisliği ve ZiraatFakültelerinin Ziraat Mühendisliği Programına  geçiş yapabilirler.

Program Başkanı

Öğr.Gör.Medine TEKİN