Bismil Meslek Yüksekokulu
Organik Tarım

Organik Tarım Programı

Tüm dünyada olduğu kadarülkemiz tarımında da uygulanmakta olan bazı etmenler ( hormonuygulaması,kimyasal ilaç ya da organik olmayan gübre kullanımı vs.) sonucundainsanlar ,gıda hammaddelerinin basında gelen tarımsal ürünlerin üretimindentüketimine değin daha bilinçli ve duyarlı olmaya yönelmişlerdir.

Yüksekokulumuzun Organik Tarımprogramında öğretim süresi iki yıl olup 2007-2008 öğretim yılından itibareneğitim verilmeye başlanmıştır.Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının a).ÇayTeknolojisi, b).Genel Ziraat , c). Makine (Tarım Meslek Lisesi), d). Makine(Tarım Teknolojisi) , e).Peyzaj, f).Süs Bitkileri, g). Tarım , h). TarımTeknolojisi , i). Ziraat alanlarından mezun olanlar ; Organik Tarım programınasınavsız yerleşmek için müracaat edebileceklerdir. Diğer lise mezunları iseÖSS-sayısal-1 puanıyla yerleşebilirler.

Organik Tarım programı her sene30 öğrencilik kontenjan ile öğretime devam edecek olup, teori ve pratiğe dayalıiki yıllık eğitim sonunda mezun olanlara “Organik Tarım Teknikeri “unvanıverilecektir. Mezun olan öğrencilerimiz isterlerse ,Dikey Geçiş Sınavına (DGS)katılarak basarili olmaları durumunda Lisans düzeyinde ( Ziraat Mühendisliği )eğitimlerine devam etme şansına da sahiptirler.Bismil Meslek Yüksekokulu binası; Diyarbakır ‘dan 55 km uzaktaki Bismil ilçe merkezinde olup (Is Bankasınınyanında) 3 katli bahçeli bir binada faaliyetlerini sürdürmektedir.İlçelergarajından sürekli olarak minibüs seferleri vardır.Öğlen yemeği ihtiyacı , fişkarşılığında lokantadan karşılanmaktadır.

Organik Tarımi Programındaönlisans düzeyinde halen bir öğretim elemanı ile eğitim ve öğretimverilmektedir

BölümBaşkanı

Yrd.Doç.Dr.M.SalihSAYAR