ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ’NÜN DAVETLİSİ OLARAK ARJANTİN’DEN GELEN AB PROJE ORTAĞIMIZ UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES (UBA) ÖĞRETİM ÜYELERİ FAKÜLTEMİZDE ÇEŞİTLİ SEMİNERLER VERDİ VE İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARI DÜZENLENDİ


27.09.2022


ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ’NÜN DAVETLİSİ OLARAK ARJANTİN’DEN GELEN AB PROJE ORTAĞIMIZ UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES (UBA) ÖĞRETİM ÜYELERİ FAKÜLTEMİZDE ÇEŞİTLİ SEMİNERLER VERDİ VE İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARI DÜZENLENDİ


        Moderatörlüğünü Zootekni Bölüm Başkanı Prof.Dr. Muzaffer DENLİ ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Muhittin TUTKUN’un yaptığı ve 1 hafta süren seminerlerde UBA Ziraat Fakültesi, Hayvansal Üretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Maria Boveri ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gustavo Jaurena farklı konu başlıkları ile sunumlar gerçekleştirdiler. 

      Bilimsel programın ilk gününde misafir öğretim üyeleri ile Zootekni Bölümü öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda öğretim üyeleri çalışma alanları ile ilgili istişarelerde bulundular. Lisansüstü öğrencileri ise kariyer geliştirme konularında bilgi sahibi oldular.

Programın ikinci gününde Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer DENLİ ve Bölüm öğretim elemanı Dr. Hasan Hüseyin İPÇAK misafir öğretim üyelerine Zootekni Bölümü Hayvancılık Araştırma ve Uygulama üniteleri ile Bölüm laboratuvarları tanıtarak buralarda yürütülen bilimsel araştırmalar hakkında bilgiler verdiler.

        Programın üçüncü gününde Prof. Dr. Maria Boveri tarafından “Arjantin Hayvancılığına Tarihsel, Ekonomik, Sosyolojik ve Çevresel Açıdan Geniş Bir Bakış”, “Buenos Aires Üniversitesi Ziraat Bilimleri Fakültesi ve Hayvansal Üretim Bölüm Tanıtımı” ve Arjantin Özel ve Devlet Sektörlerinde Kariyer, Araştırma, Yayım Ve Hizmetleri" başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. 

        Programın dördüncü gününde Prof. Dr. Gustavo Jaurena “Hayvanlarda Metan Enterik Emisyonunu Azaltmak için Beslenme Stratejileri” ve “Yemlerde Kalite Kontrolünün İyileştirilmesi Programları” başlıklı sunumları gerçekleştirdi.

       Programın beşinci gününde misafir öğretim üyeleri tarafından öğrencilerimize yönelik Arjantin’de kariyer yapma olanakları hakkında seminer düzenlendi.

Bilimsel programlar ileride yapılacak bilimsel işbirliği olanaklarının tartışıldığı toplantılarla devam etmiştir.

      Seminerlere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Turan ve Prof. Dr. Ezeli Azarkan’ın da katılarak misafir öğretim üyelerine plaket takdim etmişlerdir.

      Program sonunda Prof.Dr. Muzaffer Denli Arjantin’den gelen öğretim üyeleri ile Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç.Dr. Faruk Gökçe ve diğer Ofis çalışanları Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u makamında ziyaret etmiştir. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u, Ziraat ve Hayvancılığın ülkemizin ve üniversitemizin öncelikli alanlarından olduğunu, günümüzdeki küresel gelişmelerin özellikle tarım ve hayvancılığın insanlık için hayati bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti. Dicle Üniversitesi olarak Güney Amerikalı ortaklarımızla Ziraat ve Hayvancılığa yönelik projeleri güçlü bir şekilde destekleyeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Karakoç, her iki üniversite arasında devam eden akademik hareketliliklerin stratejik ortaklığa dönüşmesi yönünde üniversite olarak her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmiştir.