Zom Koyunlarında Melezleme Çalışmaları Devam Ediyor

11.11.2021

Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Tahir Bayrıl’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sakız X Zom ve Dorper X Zom Koyunlarının Melezlerinde Büyüme ve Üreme Performanslarının Değerlendirilmesi” isimli proje kapsamında Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı’nın katkılarıyla Fakültemiz Araştırma Ve Uygulama Çiftliğinde bulunan 70 adet Zom koyun varyetesi ile, döl verimi ve süt verimi yüksek ırklarımızdan olan Sakız ırkı koçlar ve Güney Afrika’da et verimi ve sıcaklık stresine dayanıklı yönden geliştirilmiş olan Dorper koçlar kullanılarak intraservikal suni tohumlama gerçekleştirildi. Yapılan çalışmadan elde edilecek melez kuzuların(F1) büyüme özellikleri, besi performansları ve adaptasyon kabiliyetleri tespit edilecektir.