ZİRAAT FAKÜLTESİ’DEN BÖLGE ÇİFTÇİ VE MÜHENDİSLERİNE TARIMDA GELİŞMELERLE İLE İLGİLİ EĞİTİM VERİLDİ

13.09.2022

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen “Tarımsal Sulama Teknolojileri, Su Üretkenliği, Tarımda Digitalleşme, Tarımsal Pazarlamada E-Ticaret ve Organik Tarım”  eğitim proğramı Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Malatya illerinde 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Eğitim, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Öner ÇETİN ve Prof. Dr. Gültekin Özdemir tarafından verilmiştir. Eğitime, ilgili illerdeki Tarım İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri yanında idareciler, Ziraat Odaları, Üretici Kooperatifleri, Çiftçiler, Ticaret ve Sanayii Odaları ile Fırat Kalkınma Ajansı temsilcilerini içine alan geniş katılımlı bir eğitim gerçekleştirilmiştir.   Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve  Fırat Kalkınma ajansının benzer eğitimleri devam edecektir.