ZİRAAT FAKÜLTESİNDE KURAKLIK VE SULAMA YÖNETİMİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


30.06.2021


Fakültemizin ev sahipliğinde Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü tarafından 28.06.2021 tarihinde "Kuraklık ve Sulama Yönetimi" isimli panel gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neşe Üzen yapmış olup, panele kurum içi ve kurum dışından çok sayıda katılımcı katılım sağladı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden Meteoroloji uzmanı Sayın Murat BİÇER 2020-2021 su yılı içerisinde Bölgemizi ve ilimizi etkileyen kuraklık afetinin güncel durumunu ve kuraklığın meteorolojik boyutlarını istatistik ve grafiklerle anlattı. Diyarbakır Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Başkanı ve Çınar Ziraat Odası Başkanı Sayın Cevat DELİL, çiftçi ve üretici düzeyinde mevcut kuraklığın yarattığı sonuçları ve çiftçilerin karar vericilerden beklentilerini anlattı. Ülkemizde sulama yatırımları bakımından en önemli kuruluş olan DSİ 10. Bölge Müdürlüğü İşletme-Bakım Şube Müdürü Sayın Yaşar CEYLAN ise Bölgede meydana gelen kuraklığın su kaynaklarını etkileme durumunu ve bu durumda özellikle su dağıtımı ile ilgili karşılaşılan sorunlar ve çözümleri anlattı. Ziraat Fakültemiz Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Öner ÇETİN ise kuraklık karşısında sulama mühendisliği açısından İlimiz ve Bölgemiz özelinde yürüttüğü bilimsel çalışma ve teknik saha gözlemleri sonuçlarını baz alarak alınabilecek somut teknik ve kurumsal çözüm önerilerini aktarmışlardır.

Panele Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kadir TURAN, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Mehdi SÜMERLİ, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Kudret BEREKATOĞLU, Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Mahmut AKBAŞ, çok sayıda Ziraat Mühendisi ve kurum dışından çok sayıda katılımcı katılım sağlamışlardır.


Fotoğraf Galerisi