Ziraat Fakültesi Etkinlikleri-7


05.01.2022


Ziraat Fakültesi etkinlikleri kapsamında moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah SESSİZ' in yaptığı ”ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN GÖZÜNDEN DİYARBAKIR’DA TARIMIN SORUNLARI “Çalıştayı 4 Ocak 2022 tarihinde düzenlendi.

Bahçe Bitkileri Bölümü Araş. Gör. Erhan AKALP Diyarbakır ilinin örtü altı yetiştiriciliği potansiyelini ve Diyarbakır ili ile Türkiye ortalama yetiştiriciliklerini kıyaslayan, kendi çalışmalarını özetleyen bir sunumu ile katıldı.

Bitki Koruma Bölümü Araş. Gör. Serkan BAYMAN kendi çalışma konusu olan sert çekirdekli meyvelerde bakteriyel sorunlar ve çözüm önerilerini sunduktan sonra  Tarımsal Yapılar ve Sulama  Bölümünden Araş. Gör. Kıvanç Hayri DOĞANAY genelde sulu tarım özelde bölgemizdeki durumu anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Tarla Bitkileri Bölümü Araş. Gör. Dr.Önder ALBAYRAK Sertifikalı Tohumluğun önemi, Yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini sundu. Zootekni Bölümü Aras. Gör. Dr. Hasan Hüseyin İPÇAK Hayvancılıkta yanlış bilinenler ve bilimsel gerçekler hakkında bilgilendirdikten sonra Bölge hayvancılığında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini sunmasından sonra Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mikdat ŞİMŞEK’in Katılımcılar katılım belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile çalıştay sona erdi.

 Dicle Üniversitesi youtube kanalındaki Yayını izlemek için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=AR4GLSyU17Y