ÜNİVERSİTEMİZE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN ÖDÜL


11.10.2022


Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl altıncısı verilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un yanı sıra Üniversite Rektörleri, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verildi.

Kurumsal Ödül” kategorilerinde: Topluma Hizmet Ödülü ise,  “Görme Engelli Öğrencilere Sınav Desteği” başlıklı başvurusu ile “Dicle Üniversitemize ” verildi. Bu Ödülü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Prof. Dr. Reyhan Gül Güven'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi. Düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, başarısından dolayı Üniversitemizi tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada projelerinin ödüle layık görülmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti. Ayrıca proje yürütücüsü Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven’e, Kitap desteğinde bulunan Diyarbakır Uğur Kurs ve Bahçeşehir Koleji yöneticilerine, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi 2. Sınıf öğrencilerine, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Fotoğraf Galerisi