Üniversite – Sanayi İşbirliği Vali Yardımcımız Başkanlığında 2. Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi


09.04.2021


8 Nisan 2021 tarihinde Mühendislik Fakültesinde Vali yardımcısı Sayın Ömer COŞKUN beyin başkanlığında Üniversite – Sanayi işbirliğini değerlendirmek üzere 2. kez toplanılmıştır. Toplantıya; DÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ezeli Azarkan, DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Siraç Özerdem, DÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın VURAL, DÜ Ziraat Mühendisi Dekanı Prof.Dr. Davut KARAASLAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat Yeşil, OSB Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Özdoğan, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanı Diyadin İnan, komisyon başkanları ve çeşitli meslek kuruluşların yetkilileri katılmıştır.

Toplantıda durum değerlendirmesi yapılmış ve özellikle; Maden mühendisliği Bölümü için öğrenci alımına verilen onay, üniversite öğretim üyelerince sanayi tesislerine yapılan teknik gezilerin kazanımları, bölge tarımı için önemli olan yem, tohum, makine vs. konularında nasıl yol alınacağı, hayvan hastanesi, üniversitemizde var olan küçük ölçekli pasif tesisler, gıda konusunda üreticiler için bilgilendirme toplantıları, tekstil sektörüne nasıl destek olunabileceği tartışılmıştır.

Yapılan toplantı neticesinde, bir sonraki toplantıya kadar somut olarak yapılabilecek çalışmalar karara bağlanmıştır. Çalışmalara katkı sağlayan öncelikle Vali Yardımcımız sayın Ömer Coşkun beye ve Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Ezeli Azarkan hocamız olmak üzere, tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 


Fotoğraf Galerisi