Teknik gezimizin diğer bir durağı: Yeşil Ambalaj


23.12.2021



Diyarbakır’daki üretim tesislerinin DÜ Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarınca gezilerek, gözlemlenen sorunlar için çözüm önerilerinin üretilmesine ilişkin Diyarbakır OSB Yönetimi ile ortak karar alınmıştır.

Teknik gezinin diğer bir durağı olan Yeşil Ambalaj tesisi, DÜ Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından 21 Aralık 2021 tarihinde gezilmiştir. Yeşil ambalaj firmasının karton kutu ve oluklu mukavva kutu üretimi gerçekleştirdiği tesiste, üretimde kullanılan hammadde ve üretimi yapılan kutuların çeşitli kalite kontrol testlerinden geçtiği, kalite kontrol biriminden başarıyla geçen ürünlerin ise bir sonraki aşamada paketlendiği görülmüştür. Paketlenen ürünler hem yurt içinde hem de yurt dışında pazarlanarak ülke ekonomisine katkı sağladıkları görülmüştür.  

Gezide fabrikanın kısa bir tanıtımı yapıldıktan sonra üretim tesisi gezilerek öğrencilerimize mesleki eğitimlerinin uygulandığı alanlar gösterilmiştir. Öğrencilerimize özellikle tesiste kullanılan PLC (Siemens S7 300) ve kompanzasyon panosu da gösterilmiştir. Gezide ayrıca kalifiye eleman bulma konusunda yaşanan sıkıntılar konuşulmuştur. 

Teknik geziye; OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan ÖZDOĞAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat YEŞİL,  DÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. İhsan BAYIR, Makine Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Taner Aydın, Diyarbakır OSB Proje Uzmanı Önder ATLI ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde 3. ve 4. sınıfta okuyan 18 öğrenci katılmıştır.

Üniversite – Sanayi işbirliğini artırmak adına gerekli olan desteği sağlayan OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan ÖZDOĞAN’a, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat YEŞİL’e, öğretim elemanlarımıza ve Yeşil Ambalaj Tesis Yöneticilerine teşekkür ederiz.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı


Fotoğraf Galerisi