TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ VE GÖNÜLLÜ GIDA DENETÇİLERİ KULÜBÜ “3. PEYNİR ÇEŞİTLERİ SERGİSİ” ETKİNLİĞİ


18.05.2022


D.Ü. TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ VE GÖNÜLLÜ GIDA DENETÇİLERİ KULÜBÜ “ 3. PEYNİR ÇEŞİTLERİ SERGİSİ ” ETKİNLİĞİ

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulan “ Gönüllü Gıda Denetçileri Öğrenci Kulübü” 2013’den bu yana yapmış olduğu farklı etkinliklerle, ALO GIDA 174 hattının etkin kullanımının yanında, öğrencilerin beceri ve yeteneklerini sergilemelerine katkıda bulunmaya devam ediyor. 3. Peynir Çeşitleri Sergisi; Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojisi Laboratuvarı’nda yapıldı. Etkinliğe; Tarım Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Davut KARAASLAN, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın VURAL, Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk YEŞİL, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Tarım, Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, akademik, idari personel, öğrenci velileri ile Kulüp üyesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlendi. Sergiye sponsor olan, Korkmaz Peynircilik İşletme sahibi Ramazan KORKMAZ’a ve Yaşar Birleşik Pazarlama A.Ş. Yöneticisi Burhan ALTINKAYNAK’a Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut KARAASLAN ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın VURAL tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.

Sergiye katılanlar; Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencilerinin yaptığı, Kokmaz Peynircilik, Yaşar Birleşik Pazarlama ve marketlerden temin edilen 70 çeşit geleneksel ve yabancı peynirin görsel, aroma ve tad olarak karşılaştırma imkanı bulmuşlardır. Sergi sonunda, alanında uzman jüri üyeleri tarafından; en çok beğenilen peynir çeşidi “Keçi Sütlü Ezine Peyniri”, “Naneli Beyaz Peynir” ve “Göğermiş-Küflü Peynir” seçilmiştir. Gönüllü Gıda Denetçileri Öğrenci Kulübü 4. Peynir Çeşitleri Sergisini, en kısa zamanda, daha geniş katılımla düzenleyecektir.


Fotoğraf Galerisi