ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

29.11.2022

FAKÜLTEMİZDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME SEVİNCİ YAŞANDI

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme” töreninde 206 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.

Törene, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Gülsün, "Beyaz önlük gerek fiziksel gerekse vicdani temizliği ifade eder ve bize yüklediği sorumluluklar vardır. Bunlar sağlık ekipleri ve hastalarımızla iyi iletişim kurmak, onların güvenini kazanmak, hastaların dertlerine çare ola bilmek, insani ve vicdani davranmak, görevlerimizi yerine getirmek, mesleki bilgi ve becerilerimizi profesyonelleştirmektir" diyerek önlüklerini giyecek olan öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Konser ve halk oyunları gösterisi ile devam eden program Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin önlüklerini giymeleri ve Doç. Dr. Utku Nezih Yılmaz eşliğinde yemin etmeleri ile son buldu.