Mimarlık Fakültesi Kırsal Yerleşim Buluşması

18.05.2022

MİMARLIK FAKÜLTESİ KIRSAL YERLEŞİM BULUŞMASI

Mimarlık bölümümüz seçmeli derslerinden olan “yöresel mimari” dersi kapsamında ders yürütücüsü Doç.Dr. Şefika ERGİN tarafından öğrencilerle birlikte 15-05-2022 tarihinde Güzelpınar Mah. kırsal yerleşimine gezi düzenlenerek yöredeki geleneksel yapılar incelenmiştir. Gezi kapsamında kırsal mimariyi oluşturan konutların planlanma özelliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır.

Yapılan incelemelerin yanı sıra mimarlık fakültemiz, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi bir aile için köy halkı tarafından imece usulü ile yapılmaya çalışılan bir konuta “Bubya Yapı” sponsorluğu ile destek verilmiştir. Yöre halkından olan Mehmet Aktimur ve mimarlık bölüm öğrencilerimizin destek ve emekleri ile yapının bir odasına iki adet penceresi takılmıştır.