Dicle
Üniversitesi Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, Gıda
İşleme Bölümü öğrencilerine; Kalite Yönetim Sistemi Danışmanı Merve ÖZDEMİR
(Akrekal Eğitim ve Danışmanlık) tarafından “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim
Sistemi” ve “HACCP-TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri” eğitimi verildi.
Eğitim sonunda, öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.
Eğitimde,
yakın zamanda sektörde yer alacak gençlere iş hayatlarında mutlaka karşılarına
çıkacak olan kalite kavramı, standardizasyon kavramı, gıda güvenliği kavramı,
zorunlu HACCP uygulamasının sektördeki yeri, ulusal/uluslararası standartlar ve
uygulamaları konusunda bilgiler paylaşıldı ve farkındalık oluşması sağlandı.