EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE “15 TEMMUZ İHANETİ VE DARBECİLERİN İÇ YÜZÜ” KONFERANSI


15.07.2021


EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE “15 TEMMUZ İHANETİ VE DARBECİLERİN İÇ YÜZÜ” KONFERANSI

15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Edebiyat Fakültesinde  “15 Temmuz İhaneti ve Darbecilerin İç Yüzü” konferansı düzenlendi. Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa; Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mesut Ergin, akademisyenler ve personeller katıldı. Doç. Dr. Oktay Bozan konuşmacı olarak katıldığı konferansta 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil aynı zamanda Türkiye’yi işgal girişimidir. 15 Temmuz bir ihanet hareketidir. Türkiye’ye diz çöktürme hareketidir. Dini referansları istismar eden bir örgüt, FETÖ, Türkiye’ye karşı hareket eden uluslararası birtakım yapılarla ve devletlerle birlikte hareket ederek milli iradeyi çökertmeye ve ülkeyi işgale kalkışmıştır dedi.
Bozan, "FETÖ, Masonik bir örgütlenmedir. Yıllardır sevgi, diyalog ve eğitim gibi kavramlarla meşru ve yasal bir yapı görünüm veren FETÖ, asıl misyonunu 15 Temmuz gecesi göstermiştir. Milletimiz bu işgal girişimine geçit vermemiştir. Ezanları susturmayı hedefleyen kalkışma, milletin dirayeti ve dayanışması ile bastırılmıştır. Darbe, askerin gücünü kullanarak yönetimi veya muhalifleri tasfiye etmektir.
Darbeler, ülkemize büyük ekonomik maliyetlere neden olmuştur. 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül, 28 Şubat Post Modern Darbesi, 27 Nisan Muhtırası ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi müdahaleler, Türkiye’nin siyasi yönden belirleyici, ekonomik açıdan zengin ve askeri açıdan gelmiş bir ülke olmasına engel olmuştur" dedi.


Fotoğraf Galerisi