Dünya üniversiteleri arasındayız! Times Higher Education (THE) 2022 dünya üniversiteleri sıralaması açıklandı

20.09.2021

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2022 dünya üniversiteleri sıralamasını açıkladı.

Organizasyona bu yıl ilk kez başvuru yapan Dicle Üniversitesi, sıralamaya girmeye hak kazanan 1662 üniversite arasından 1201+ bandına girmeyi başardı. Üniversitemiz aynı listede yer alan 54 Türk üniversitesi arasında ise 20. sıraya yerleşti.

Dünyanın 99 ülkesinden eğitim kurumlarının bulunduğu sıralamada üniversiteler; eğitim, araştırma, bilgi transferi, endüstri geliri ve uluslararası görünürlük alanlarında 13 performans üzerinden değerlendirildi. Bu yılki sıralamada, 14.4 milyondan fazla araştırma yayını, 108 milyondan fazla alıntı ve dünya çapında yaklaşık 22.000 bilim insanının anket yanıtları analiz edilerek değerlendirme yapıldı.

Egitim-öğretim alanında dünyada 651. araştırma alanında 582. Yaşam Bilimleri alanında 801+ Klinik ve Sağlık alanında ise 601+ sıralamalarında yer alarak birçok dünya üniversitesini geride bıraktı.