DÜ Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu Başarıyla Gerçeklendi


19.11.2022


Dicle Üniversitesi Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu (DUDS–2022) 17-18 Kasım 2022 tarihlerinde Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başarıyla düzenlenmiştir.

Sempozyuma RektörProf. Dr. Mehmet Karakoç, kurum müdürleri, rektör yardımcıları Prof. Dr. Kadir Turan ve Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve diğer fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağlamıştır.

Açılış konuşmalarının ardından “Akademik Sinerji" paneli gerçekleşti. Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan’ın moderatörlüğünde yapılan panelde Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, “Yapay Zeka ve Disiplinler Arası Çalışmalar”, Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç, “ Lazerler, çeşitleri, etkileri, korunma yöntemleri ve bazı önemli uygulamaları” Prof. Dr. İskender Yıldırım, “ Tarımda İnterdisipliner Çalışmalar” ve Prof. Dr. Sezgin Bakırdere de “Kimya Bilimi” adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

DUDS-2022; disiplinlerarası çalışmalar yapan araştırmacılar, uygulayıcılar ve eğitimcilerin son araştırmalarını, yenilikleri, eğilimleri, deneyimleri ve değerlendirmelerini sunmaları ve tartışmaları için bir ortam sağlamıştır. Sempozyumda farklı disiplinlerden (Mühendislik, Fen, Tıp, Ziraat, Veteriner, Eczacılık, Mimarlık, Diş Hekimliği, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler vs.) topam 142 yapılmış ortak bildiri çalışmalarına yer verilmiştir.

Dicle Üniversitesi tarafından organize edilen Uluslararası Disiplinlerarası Sempozyumunun (DUDS–2022)amacı; disiplinlerarası çalışmalara katkı sağlayan akademisyenler, araştırmacılar, kamu ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirmek, yapılan yeni ve farklı araştırmaları, çalışmaları, uygulamaları ve düşünceleri paylaşmak.

DUDS–2022 etkinliğinin düzenleme kurulunda ve akademik çalışmalar ile önemli katkılar sağlayan fakültemizin öğretim elemanlarına teşekkür ederiz.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı


Fotoğraf Galerisi