D.Ü. BESYO 2021-2022 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI

01.09.2021

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO), özel yetenek sınavı üniversitemiz stadyumunda yapıldı. Beden Eğitimi Özel Yetenek Sınavı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuza 140 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavları 2 aşamalı olarak gerçekleşti. Toplamda 119’unun kadın, 334 adayın başvurduğu sınavda milli sporcular ve engelli sporcular için ayrı kontenjan oluşturuldu.

Yetenek sınavlarında adaylar kısa mesafe ve uzun mesafe koşu ile kazanmak için birbirleri ile yarıştı. Sınavlarda aldıkları puanlara göre yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olan 140 öğrenci,  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümünde eğitim almaya hak kazanacak.

Sınava giren adaylara başarılar dileriz...