DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE DİYARBAKIR’DAKİ TARIMIN PAYDAŞLARI TOPLANTISI YAPILDI


30.03.2022


DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE DİYARBAKIR’DAKİ TARIMIN PAYDAŞLARI TOPLANTISI YAPILDI

Dicle Üniversitesi Veteriner ve Ziraat Fakültelerinin paydaş olduğu ve Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen ve ayda bir kez düzenlenen “Tarımsal İş Birliği Toplantısı” Dicle Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 

Tarımsal İşbirliği Toplantısına Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu,  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr Kadir Turan, Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat Şimşek, Tarım Ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalay, GAP UTEAM Müdürü Mehdi Sümerli, Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ayhan Öğreten, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Nihat Nurbaki, TKDK Koordinatörü Hikmet Güneş, TMO Müdürü Abdurrahman Güneş, Et ve Süt Ürünleri Kurumu Müdürü Hamdullah Güven, ÇAYKUR Diyarbakır Bölge Müdürü Ali Satı ve diğer tarım paydaşlarının müdürleri katıldı. 

Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu’nun açılış konuşmasından sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç Diyarbakır’daki Tarıma Paydaş olan Kurum yetkililerini burada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da olası tarımsal sorunların çözümüne katkı sağlamak için tüm imkanlarını seferber edeceklerini dile getirdi. Daha sonra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat Şimşek söz alarak, her ay düzenlenen bu etkinliğe fakülte olarak katkı sağladıklarını ve bu seferki toplantıya Veteriner Fakültesi ile birlikte düzenlediklerini ifade etti. Ziraat Fakültesi olarak tüm çiftçilere ve tarım ile ilgilenen tüm paydaşlara katkı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural da önemli bir günde  yalnız bırakmadıkları için katılımcılara  teşekkür ederek, veterinerlik alanında pek çok hizmetlerin olduğunu belirtti. Daha sonra Kurum Müdürleri sırayla kurumları ile ilgili son durum değerlendirmesinde bulundu. Toplu fotoğraf çekiminden sonra toplantı sona erdi.


Fotoğraf Galerisi