BESYO Öğrencisi Millî Atletlerimiz Başarıları ile gündemde !


30.03.2021


Balkan Yürüyüş Şampiyonasındaki birinciliğiyle organizasyon tarihinde büyük kadınlarda altın madalya kazanarak ilk Türk sporcu unvanını elde eden BESYO Beden eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4.sınıf öğrencilerimizden Ayşe TEKDAL ve kendisine ait Türkiye Büyükler ve 23 yaş altı rekorlarını geliştiren Antrenörlük Eğitimi 1. Sınıf öğrencisi Meryem BEKMEZ' in, elde ettikleri başarılar göz dolduruyor.

Antalya’da düzenlenen 20. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda 20 kilometrelik büyükler kategorisi müsabakaları tamamlandı. Kadınlarda  BESYO Beden eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4.sınıf öğrencisi Ayşe TEKDAL , büyüklerde Balkan Yürüyüşü kazanan ilk Türk atlet olurken, 1:30:12’lik dereceyle Olimpiyat barajını geçerek ülkemiz adına Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti. Ayşe, 1:31:00’lik Tokyo 2020 barajının 48 saniye altına inerken, kendi en iyisini de 1 dakika 49 saniye aşağı çekti.

Yarışta Balkan Şampiyonası klasmanı dışında yarışan ve daha önce Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanan BESYO Antrenörlük Eğitimi 1.sınıf öğrencisi Meryem BEKMEZ ise müthiş bir dereceyle kendisine ait Türkiye büyükler ve U23 rekorunu geliştirdi. Bekmez, 1:29:24 ile geçen yıl Antalya’da yaptığı rekoru tam 36 saniye geliştirdi ve 1:28:48 ile finiş gördü. Bekmez, bu yıl dünyada 1:29’un altında derece yapan 18’inci atlet oldu.
Ayrıca Büyük Erkeklerde BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4.sınıf öğrencilerinden Abdulselam İMÜK, 20 km yürüyüşte 1:24:51’lik derecesiyle Balkan ikincisi olurken Selman İLHAN ise 1:25:37’lik derecesiyle Balkan üçüncüsü olarak başarılara imza atmaya devam ediyorlar.

BESYO Ailesi olarak öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.


Fotoğraf Galerisi