6. ULUSLARARASI AVRASYA SPOR, EĞİTİM VE TOPLUM KONGRESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE BAŞLADI...


24.10.2022


2012 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışındaki akademisyenlerin destekleri ve farklı üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi'nin altıncısı Dicle Üniversitesinde başladı.

Uluslararası alanda bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve bilimde yapılan çalışmalara uluslararası düzeyde katkı sunmayı amaçlayan kongre 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde açılış töreni ile start aldı.

Üç gün boyunca sürecek kongrenin açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ezeli Azarkan ve Prof. Dr. Ahmet T anyıldız, Genel Sekreter Doç. Dr. Ali Karakaş, BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Nasip Özaltaş, Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Prof. Dr. Taner Bozkuş, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kongrenin açılış konuşmalarından ilkini Beden Eğitimi Spor Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Nasip Özaltaş yaptı. 30 yıllık geçmişi olan BESYO’muzun ilk defa bir kongreye ev sahipliği yaptığını dile getirerek, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Doç. Dr. Taner Bozkuş da konuşmasında, “Dicle Üniversitesine ev sahipliği için teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimiz 2011 yılından itibaren, özellikle spor, kültür ve akademik çalışmalar hedeflenerek çalışmalarını yürütmektedir. Bu kongreler ile camiamıza alternatifler üretmek ve akademisyen arkadaşlarımızın teşviklerini hızlandırmak istiyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise üniversite olarak öğrencilerini eğitimlerinin yanı sıra yabancı dil, sportif faaliyetler ve enstrümantal çalmaları hususunda teşvik ettiklerini dile getirdi. Uluslararası birçok bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Rektör Karakoç, katılım gösteren tüm misafirlere ve kongrenin oluşmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Plaket ve teşekkür belgesi takdiminin ardından Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ve dereceye giren Halk Oyunları Ekibinin yöresel gösterisi sahnelendi.

Doç. Dr. Recep Cengiz tarafından “Diyarbakır Tarih ve Kültüründe Fair Play” adlı sunumun ardından programın açılışı son buldu.

Kongre 3 gün boyunca çeşitli sunumlarla ilgililerini ağırlayacak.


https://www.youtube.com/watch?v=xKuqIBRijc8