Atatürk Sağlık Yüksekokulu
PROF.DR.MUSTAFA KELLE

ÖZGEÇMİŞ

02.12.1957 tarihinde Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğdu. İlkokulu doğduğu ilçede, orta ve lise tahsilini İzmir'de tamamladı. 1983 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu.

Akademik yaşamına 13.08.1984 tarihinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'nda Araştırma görevlisi olarak başladı. 13.02.1987 de yüksek lisansını, 10.04.1991 tarihinde doktora çalışmalarını Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. 25.05.1993 de Yardımcı Doçentliğe yükseltildi. 17.10.1995 de Doçentlik sınavını kazanıp 21.03.1996 tarihinde bu kadroya atandı. 17.05.2004 de Profesör kadrosuna atanarak bu ünvanı almaya hak kazandı.

Eğitim öğretim faaliyeti ile ilgili olarak uzun yıllar başta Tıp fakültesi olmak üzere, Diş Hekimliği, Veteriner, Eczacılık fakülteleri ile Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda,   gerek lisans gerekse lisans üstü düzeyde dersler vererek öğrenci eğitimine katkı sağladı. Tıp Fakültesi Dönem ll ders kurulu başkanlığı ve dönem koordinatörlüğü gibi ders programlarının organizasyonu işlerinde görev aldı. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez danışmanlıklarını üstlendi. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışmalarda yer almasının yanı sıra üniversitemizin değişik birimlerinde ve farklı dönemlerde idarecilik ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim  dalı öğretim üyesi olan Prof.Dr. Mustafa Kelle 10.10.2016 tarihinden itibaren Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğünü yürütmekte olup evli ve 2 kız çocuk babasıdır.