Atatürk Sağlık Yüksekokulu
A.S.Y.O Öğrencileri Hijyen Eğitimi

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN İLKOKULLARA HİJYEN DERSİ

Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümünde okuyan öğrenciler, “Hemşirelikte Öğretim Dersi” kapsamında ilköğretim öğrencilerine kişisel hijyen kuralları konusunda bilgiler verdi.

Toplamda üç ilköğretim okulunda 4606 öğrenciye eğitim veren Atatürk Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, minik kardeşlerine hijyenin önemini ve hastalıktan korunmak için dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.

“Mikroplardan korunmak için yaptığımız temizliklerin tümüne hijyen deniyor. Temizliğin amacı ise mikropları vücudumuzdan uzaklaştırmak, vücuttaki kötü kokuları gidermek ve sağlıklı olmak” diyen öğrenciler, hastalık yapan mikropların kişiden kişiye en çok eller yolu ile bulaştığını ve ellerimizi yıkayarak mikroplardan arınmak gerektiğini belirttiler.

Tırnak bakımı, ayak temizliği, vücut temizliği, saç temizliği, ağız ve diş sağlığı, ortam temizliği ve tuvalet temizliği konularında minik öğrencilere çeşitli slayt gösterileri ile hijyen bilgilendirmesi yapan Yüksekokul öğrencileri, “Hemşirelikte Öğretim Dersi” kapsamında birçok okulda seminer verdiklerini söylediler.