Atatürk Sağlık Yüksekokulu
12-18 MAYIS 2018 DÜNYA HEMŞİRELER HAFTASI SEMPOZYUMU

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Dünya Hemşireler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinliklerle birlikte bu yıl ilk defa bir de panel düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu etkinliğe, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, İl Sağlık Müdürü M. Sait AVAR, dekanlar ve öğretim üyeleri ile hemşireler ve hemşirelik öğrencileri katıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Sosyal Komitesi ile Atatürk Sağlık Yüksek Okulunun ortaklaşa düzenledikleri etkinliğin açılış konuşmasını Başhemşire Rahime ATLI yaptı. ATLI konuşmasında hemşireliğin dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler verdi. Hemşirelerin sağlığın her alanında önemli hizmetler üstlendiklerini ifade etti.

Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa KELLE de konuşmasında hemşireliğin  tıp mesleğinin gelişmesi ile vazgeçilmez bir meslek halini aldığını belirterek, son yüzyılda anne ve bebek ölümlerinin azalmasında hemşirelerin de önemli rolü ve hizmetinin olduğunu ifade ederek,  hemşirelerin ağır çalışma koşulları nedeniyle zaman zaman mesleklerinden uzaklaşmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. M. Sait AVAR da konuşmasında; “ Lambalı Kadın Kırım Savaşında Selimiye Kışlasına gelerek yaralı ve hastaların bakımını yapmış ve iyileşmelerinde önemli bir hizmet vermiş, yardımcı olmuştur” dedi ve sağlık alanında çıkan yeni yönetmenliklerden söz etti.

İlk 4 yıllık hemşirelik okulunun da Ege Üniversitesinde kurulduğunu hatırlatan AVAR;  “Kamu hastanelerinde hemşirelik alanında yüzde 93 doluluk oranını yakalamış bulunmaktayız. Tabiki daha iyi olmasını istiyoruz. Bundaki amaç daha iyi hizmet etmek ve iş yükünü azaltmaktır” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, hemşireliğin tedavi hizmetlerinin önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade ederek, hemşireliğin fedakarlık ve meşakkat isteyen bir meslek olduğunu, 25 yıllık meslek hayatında bunlara şahit olduğunu ve şahit olmaya devam ettiğini söyleyerek; “Hemşireler sevgi, ve merhamet duyguları ile hastalara yaklaşıyor, canlarına can katıyor. Hemşireler doktorların sağ koludur. Bu duygularla sempozyumun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Moderatörlüğünü Doç. Dr. Veysi BAHADIR’ın yaptığı “Hemşirelik Eğitiminde Uygulama Alanlarında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” panele geçildi. Panel sonunda Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, İl Sağlık Müdürü M. Sait AVAR’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Panele ve etkinliğe katkılarından dolayı Atatürk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa KELLE, Öğr. Gör. Gülhan YİĞİTALP ve Birgül AYDIN’a da teşekkür plaketi verildi.