Adalet Meslek Yüksekokulu
Engelli Öğrenci

Dicle Üniversitesi olarak üniversitemizde bulunan tüm engelli öğrencilerimize engelsiz bir yaşam sağlamaya yardımcı olmak için gerekli tüm tedbirleri almayı amaçlamaktayız. Dicle üniversitesi, bireylerin eğitim hakkına engel oluşturabilecek, tüm engelleri ortadan kaldırabilecek en doğal insan hakkı olan eğitim hakkını bireylerin hizmetine sunabilen bir üniversite olmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, üniversite bünyesinde yer alan tüm akademik ve idari personeli ve öğrencileriyle birlikte çalışmanın ve üretmenin önemine inanmaktadır.

Dicle Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, kütüphane, yemekhane, kantin, sağlık merkezi, öğrenci yurtları, tuvalet, laboratuvar ve engelli öğrenciler için daha kullanılabilir sportif alanlar gibi birimler yapmak için çeşitli projeler üzerinde çalışmakla birlikte Merkez kütüphanesinde engelsiz kütüphane adı altında birim oluşturulmuş ve bu birim içersinde gerekli araç ve gereçler mevcut olup hizmet vermeye başlamıştır.