İLAHİYAT FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER MİRASINI KONUŞTU
12.03.2019

İLAHİYAT FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER MİRASINI KONUŞTU

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’nın konuşmacı olarak katıldığı “İslami İlim Mirasımız” konferansı İlahiyat Fakültesinde gerçekleşti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin katılım sağladığı konferans, Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA, kültür ve ilim tarihinin en önemli kurumlarından biri kabul edilen Beytü'l-Hikme ile ilgili bilgi verdi.

“İslami ilimler vahiy ürünüdür. Bizim medeniyetimizde vahiy ürünü bir medeniyettir. İslam medeniyeti Medine ortaya çıkmış bir medeniyet olup, en büyük özelliği telif medeniyeti olmasıdır” diyen AĞIRAKÇA, dünya ilimler tarihinde bilginin aktarılması konusunda en sağlam metodun bizim usul ve hadis alimlerimizin ortaya koyduğu metot olduğunu söyledi.

“İmam Şafiinin er-Risale adlı eserinin Avrupalı oryantalistleri bile tedirgin eden ve onları İslam’a saldırma noktasında bezdiren bir çalışmadır” diye ifade eden AĞIRAKÇA, muhaliflerin ve bilim adamlarının vefat tarihlerinin mutlak surette bilinmesi gerektiğini, onların soyadlarının olmamasına karşın onları ifade eden soyadlarının vefat tarihleri olduğunu söyledi.

Astronomi, Fizik, Kimya, Matematik, Tıp, Eczacılık alanında İslam alimlerinin çalışmalarını örneklendiren AĞIRAKÇA, öğrencilere önlerine büyük hedefler koymaları ve dil öğrenmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Konferansın ardından yazdığı kitapları İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine hediye eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’ya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL tarafından plaket ve hediye takdimi yapıldı.