REKTÖR GÜL ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULUNU ZİYARET ETTİ
20.02.2017

REKTÖR GÜL ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULUNU ZİYARET ETTİ

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül Atatürk Sağlık Yüksekokulunu ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi ve Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakuboğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Öğretim Üyeleri ile buluşan Gül, ziyaretin amacının Yüksekokuldaki sorunları yerinde görmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

SAĞLIK KAMPÜSÜ PROJESİ

Yönetime geldikten sonra pek çok sorunla yüzleştiklerini belirten Rektör, bir yandan geçmişten gelen sorunları gidermeye çalışırken bir yandan da eğitim kalitesini iyileştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Sağlıkla ilgili büyük hedefleri olduğunu hatırlatan ve bu konuda oldukça önemli açıklamalar yapan Gül, Üniversite yerleşkesi içinde bir sağlık kampüsü oluşturmak istediklerini, mevcut hastane binasının oldukça eski olduğunu, ileriye dönük planlarında yeni bir hastane binası ile Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hemşirelik Fakültelerinin bir arada yer alacağı “Sağlık Kampüsü” kurmak olduğunu söyledi.

HEDEFİMİZ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Prof. Dr. Talip Gül, Atatürk Sağlık Yüksekokulu ziyaretinde Öğretim Üyelerine hitaben, “Yüksekokulumuzun geliştirilerek, Hemşirelik Fakültesi olması adına çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler bunun için gayret gösterirken, sizler de bu konudaki en iyi eğitimi vermek ve bilim için çalışacaksınız dedi.

HEMŞİRELEİK EĞTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Hemşireliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten Gül, “Çünkü hemşirelik bire bir insanlarla ilgilenilen bir meslek, hizmetiniz çok ağır. Hastanede kim ne kadar iyi olursa olsun, tedavi ne kadar başarılı olursa olsun hemşireler ve yardımcı personeller hastaya yeterli ihtimamı göstermiyorsa hasta ve hasta yakınları nezdinde bu tedavi çok anlamlı olmayabiliyor, hasta ilgi alaka yönüyle hizmeti tam anlamıyla takdir ediyor. Dolayısıyla hemşirelik eğitimi çok önemli ve bizler de bu eğitim üzerinde durarak en iyileri yetiştirmek durumundayız” diye konuştu.

HEMŞİRELER HASTANENİN YÜZÜ

Ziyarette görüşlerini belirten bir diğer isim Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi oldu. Tanrıverdi, Buradan mezun olan arkadaşlarımızın hastanelerimizde çalışmakta ve doğrudan insanların bulunduğu alanlarda onlarla gece gündüz içi içe yaşamakta olduğunu belirterek, hastanelerimizin verdiği hizmetin kalitesinin hemşirelerimizle doğrudan ilişkisi bulunduğunu ve hemşirelerin hastanelerin yüzü olduklarını ifade etti.

Bu tür ziyaretleri sürekli kılmak istediğini ifade eden Rektörümüz Atatürk Sağlık Yüksekokulunda kurulan Simülasyon Destekli Beceri Laboratuvarını gezerek ilgililerden bilgi aldı. Gül ve yardımcıları, Akademisyenlerin görüş ve önerilerini dinledikten sonra Öğretim Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirerek Yüksekokuldan ayrıldılar.