LEXPERA: YENİ NESİL HUKUK BİLGİ SİSTEMİ Deneme Veritabanı Kullanıma Açıldı
02.11.2017

LEXPERA, içeriğinde mevzuat, içtihat, sözleşme örnekleri, tam metin hukuk kitapları, makaleler ve madde yorumları gibi literatür kaynaklarının olduğu kapsamlı bir hukuk bilgi sistemidir. LEXPERA teknolojisi ile sayısı hızla artan ve her gün değişikliğe uğrayan hukuki düzenlemeler arasındaki karmaşık bağlantılar sistematize edilerek, güncel hukuk kaynakları, etkileşim içinde olduğu diğer kaynaklarla ilişkili olarak erişilebilir hale getirilmiştir. Bilgi kaynaklarının yenilikçi bir şekilde işlenmesi, kullanıcı dostu tasarımı ve mobil cihazlardan erişim imkânı ile LEXPERA uygulamacılara, öğrenci ve akademisyenlere yenilikçi çözümler sunmaktadır.

31.12.2017 tarihinde kadar erişime açıktır.

Kapsam:

Güncel Mevzuat

İçtihat

Tam metin hukuk kitapları, makaleler, tezler, kanun yorumları ve bibliyografik bilgiler

Sözleşme, Dilekçe ve Yazışma Örnekleri

Öne Çıkan Özellikler:

Merkezi arama çubuğu ile aynı anda farklı kaynaklar içerisinde arama yapma imkânı

Farklı hukuk kaynaklarını ilişkilendiren gelişmiş çapraz bağlantılar

Mevzuat değişikliklerini gösteren zaman çizelgeleri

Sürüm ve madde karşılaştırma ekranları

Torba kanunların Etkilediği Mevzuat listesi

Mevzuat değişikliklerinin takibini kolaylaştıran günlük Resmi Gazete bülteni

Kişisel bildirim ayarları

Favori dosyalar oluşturma ve arama kaydetme özelliği

Görüntüleme ve yazdırma seçenekleri

Filtreleme ve gelişmiş arama seçenekleri

Arama geçmişi kayıtları

Mobil cihazlardan erişim

Kullanıcı Profili Oluşturma:

Kütüphane erişimi kapsamında LEXPERA’dan yararlanmak isteyen her bir kullanıcı, sağ üst köşedeki  “Profilimi Aç” ibaresine tıklayarak kendi  profilini oluşturabilir.

Favori klasörleri oluşturma, kişisel bildirim ayarları, mevzuat değişikliklerinin takibini kolaylaştıran günlük Resmi Gazete Bülteni’nin gönderilmesi gibi kişiselleştirme özelliklerinden faydalanmak ve daha konforlu bir LEXPERA deneyimine sahip olmak açısından tüm kullanıcıların kendi profillerini oluşturmaları özellikle tavsiye edilmektedir.