ÜNİVERSİTEMİZ FAKÜLTELERİNE YÖNELİK “KARİYER PLANLAMA MERKEZİ TANITIM SEMİNERİ” ve “AKADEMİSYENLİK OKULU SEMİNERİ” VERİLDİ
06.11.2017

ÜNİVERSİTEMİZ FAKÜLTELERİNE YÖNELİK “KARİYER PLANLAMA MERKEZİ TANITIM SEMİNERİ”  ve “AKADEMİSYENLİK OKULU SEMİNERİ” VERİLDİ

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi tarafından ekim ayı boyunca fakültelere yönelik olarak “Kariyer Planlama Merkezi Tanıtım Semineri” ve “Akademisyenlik Okulu Semineri ”verildi.

Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencileri seminerlere yoğun ilgi gösterirken, Kariyer Planlama Merkezi Kariyer Danışmanı Uzm. Uğur KAVAL Merkezin faaliyetlerini ve öğrencilere yönelik hizmetleri anlatırken mezun olacak öğrencilere ve yeni kayıt yapan öğrencilere mezun olunca çalışabilecekleri istihdam alanı olarak “Akademisyenlik Mesleği” tanıtımı yapıldı. Bu meslek için gerekli tüm sınavların tanıtımı ve nasıl akademisyen olunacağı konusunda bilgiler verdi.

KAVAL, Yükseköğretimdeki öğrenci sayısının giderek arttığına işaret ederken,1992 yılında 52 olan üniversite sayısının 2017 yılı itibariye 185’e yükseldiğini dile getirdi. ALES, YDS ve YÖKDİL sınavları hakkında geniş bilgi verdi, lisansüstü eğitimin akademisyenlik için başlangıç noktası olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatları boyunca mezuniyet sonrası kalifiye ve alanın da yetkinliklere sahip bir birey olarak Dicle Üniversitesinin birimlerinden nasıl faydalanacakları ve Kariyer Planlama Merkezinin bireysel danışmanlık hizmetleri ile teknik gezi programlarından bahsedildi. Öğrencilerin farkındalık kazanmaları ve bilinçlenmeleri kapsamında yapılan bu programların devam edeceğini anlatan KAVAL tüm öğrencilerimizin merkezimize gelip bilgi alabileceklerini ifade etti. Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı bu programlar ile yoğun katılımlar gerçekleşti.