MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ MERKEZ CAMİİ İNŞAATINA TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ
03.11.2017

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ MERKEZ CAMİİ İNŞAATINA TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Kulübü (DUİK) tarafından inşaat halinde olan ve yapımı devam eden bölgenin en büyük camii külliyesi olan Merkez Camiine teknik gezdi düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve rektör danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hayrullah AKYILDIZ ile kulüp danışmanları nezaretinde gerçekleşen gezide yaklaşık 150 öğrenci camii inşaatını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve rektör danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hayrullah AKYILDIZ gezi ilgili yaptığı değerlendirmede Osmanlı Artuklu- Akkoyunlu ve modern mimarinin bir arada kullanıldığını, 20.000 kişiyi aynı anda ibadet için ağırlayacak olan camide kütüphane, yasevi, morg, cenaze yıkama yerleri, konferans salonunun mevcut olduğunu söyledi.

“Öğrencilerimizi daha inşaat halindeyken buraya getirip yerinde uygulamalı eğitim yaptırıyoruz. Mühendis ve mimar olacak öğrencilerimiz yerinde demir bağlantılarını, kolon-kiriş bağlantılarını, beton dökümünü, perde, kolon ve duvar yapımlarını görüp tecrübe kazanıyorlar” diyen AKYILDIZ, teknik gezi için inşaatın kapılarını kendilerine açan Merkez Camii derneği ve şantiye şefi Cengiz YAŞAR’a teşekkür etti.

AKYILDIZ, ilerleyen günlerde aynı öğrenci gurubu ile yeni yapılan ve yapımı devam eden Diyarbakır Stadyumuna, ay sonunda ise İstanbul’da inşaatı devam eden 3. Havalimanına teknik gezi düzenleyeceklerini ifade etti.