DİCLE ÜNİVERSİTESİ, “PARAMI YÖNETEBİLİYORUM” SEMİNERİ DÜZENLEDİ
17.03.2017

DİCLE ÜNİVERSİTESİ, “PARAMI YÖNETEBİLİYORUM” SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Dicle Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Genç Yaklaşım Kulübü ile birlikte, “Paramı Yönetebiliyorum” semineri düzenledi. Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye’de finansal okur-yazarlık alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin eğitimleri Türkiye’nin 81 ilinde sürüyor. Proje kapsamında Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen eğitime 300 kişi katıldı.

Eğitim Seminerinde konuşan Habitat’ın Proje Koordinatörü Hande KILIÇ, hedefin bireyler için finansal okur-yazarlık yeteneğini kazandırmak olduğunu ifade ederek, bu projenin gençlere yönelik bir finansal okur-yazarlık ve Bütçe Yönetimi Eğitimi olduğunu söyledi.
KILIÇ ayrıca, "Gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmayı hedefleyen projede, Türkiye’de ilk kez finansal okur-yazarlık alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Bu projede amaç, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır. Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirildi. Proje ile 15 – 30 yaş arası gençlere, kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler sunuluyor ve gençler arasında finansal bilinci geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedefleniyor. Akran  eğitim modeline  dayanan  proje  kapsamında  eğitimler  81 ilde, 1137 gönüllü genç eğitmen tarafından veriliyor.  www.paramiyonetebiliyorum.net  adresinden  sağlanan online  eğitimlerle birlikte proje başlangıcından bu zamana kadar 250 bin genç ‘Paramı Yönetebiliyorum’ eğitimi aldığını vurguladı. Eğitimlerde; gelir-gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma, finansal hak ve yükümlülükler konuları işleniyor.” dedi.

Seminer sonunda English First Yabancı Dil Okulu, çekilişle katılımcılardan 5 kişiye ücretsiz dil eğitimi verdi ardından kulübün müzik grubu olan Grup Vasat müzik dinletisi ile seminer son buldu.- DİYARBAKIR.