ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN “15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ANMA GÜNÜ” DÜZENLENDİ
13.07.2017

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN  “15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ANMA GÜNÜ” DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Anma Günü” etkinlikleri kapsamında “Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz İhaneti” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Ak Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. M. Emin YILMAZ, Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, Ak Parti İl Başkanı Muhammed AKAR,16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros KASAR, Rektör Yardımcıları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, üniversite akademik ve idari personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Üniversitemiz akademik ve idari personellerinin, şehrimizdeki kurum ve kuruluşların ve halkımızın konferansa büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansta İstiklal Marşı okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Sultan Abdulhamid döneminden Adnan MENDERES’in idamına, 82 darbesinden 15 Temmuz sürecine kadar Türkiye’de yaşananlarla ve değişen dengelerle ilgili bilgiler verildi.

“Dış güçler hiçbir zaman güçlü bir Türkiye görmek istemiyor” diyen AĞIRAKÇA, “Darbelerin bertaraf ettiği halkın, darbeleri bertaraf ettiği tarihtir 15 Temmuz. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan ezanlara uzanan bu gecede gencinden yaşlısına kadınından çocuğuna kadar her kesim insan tankların önünde ölümü göze aldı” dedi.

“Bu millet tarihe destan yazdı” diyen AĞIRAKÇA’ya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL tarafından çiçek takdimi yapıldı.